Masa serowa:
· serek homogenizowany 500 g
· śmietana kremówka 30% 200 g
· biszkopty okrągłe
· żelatyna spożywcza 2 łyżeczki spore
· cukier puder 1 łyżeczka
DODATKOWO:
· galaretka niebieska 2 op
· pianki kaczuszki
Dno tortownicy wyłożyć biszkoptami. Żelatynę namoczyć w 2 łyżkach zimnej wody, a gdy napęcznieje dodać 3 łyżki gorącej wody i odstawić do przestygnięcia. Śmietanę razem z cukrem ubić na sztywno, następnie stopniowo dodawać serek, zmiksować i na koniec dodać żelatynę, wymieszać dokładnie. Masę serową wylać na biszkopty, wyrównać wstawić do lodówki, Galaretkę rozpuścić w 700 ml wody, by była sztywniejsza, ostudzić i lekko tężejącą wylać na sernik, udekorować piankami
Ale on wyjątkowo wygląda.
OdpowiedzUsuń