mąka pszenna 2 szkl
mleko 2 szkl
proszek do pieczenia 1/2 łyżeczki
cukier puder 2 łyżki
olej rzepakowy 1/3 szkl
jajka 2 szt
sól
śmietana spray
dżem wiśniowy
mleko 2 szkl
proszek do pieczenia 1/2 łyżeczki
cukier puder 2 łyżki
olej rzepakowy 1/3 szkl
jajka 2 szt
sól
śmietana spray
dżem wiśniowy
Białka oddzielić od żółtek. Białka ubić na sztywno. Żółtka połączyć z pozostałymi składnikami i zmiksować do uzyskania gładkiej konsystencji ciasta, na koniec dodać pianę z białek i delikatnie wymieszać całość drewnianą łyżką. gofry piec w rozgrzanej gofrownicy przez ok 3 min. Gotowe posmarować dżemem i udekorować śmietaną.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz