czwartek, 8 sierpnia 2019

Kiwi GOLD



Kiwi Gold wyróżnia się mniejszą ilością włosków na skórze przez co można je spożyć w całości.
Ma wydłużony kształt, jest krzyżówką dwóch odmian kiwi gold bogate jest w różnego rodzaju substancje odżywcze ważne dla zdrowia naszego organizmu., .
W środku ma wnętrze słodsze niż zwykłe kiwi.
Przypomina połączenie w smaku banana i truskawki.
Pochodzi z Nowej Zelandii 
Kiwi gold jest bogate w witaminy: C, A, E, K oraz witaminy z grupy B. Ponadto jest cennym źródłem  potasu,  magnezu,  cynku, wapnia, a także  kwasu foliowego i  błonnika.
Podobnie jak zwykłe kiwi, kiwi gold zawiera łatwo przyswajalne cukry proste, fruktozę i glukozę. Owoc ten warto zawrzeć w diecie odchudzającej, ponieważ jest niskokaloryczny, ale posiada wysoką wartość energetyczną.
Kiwi gold ma swoje zastosowanie przede wszystkim w kuchni. Można je spożywać w całości na surowo, przekrojone na pół, pocięte w plasterki lub kostkę. Świetnie nadaje się także jako element  dekoracyjny lub składnik deserów,  ciast a także sałatek owocowych. Będzie stanowić, nie tylko smaczny, ale też świetnie wyglądający element koreczków owocowych. Kiwi gold jest ponadto cenionym składnikiem drinków, koktajli i smoothie.
Zmielone kiwi gold może okazać się świetnym słodkim musem okrywającym babeczki, ciasta i desery, będąc tym samym doskonałym zastępstwem dla kalorycznych kremów.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz